om scenstudio Sthlm

 

Idén till Scenstudio Sthlm föddes en solig junidag 2016 då Malin B. Erikson flyttade tillbaka till Stockholm från London efter att ha varit bosatt utomlands i över 20 år. Med i bagaget hem till Sverige hade hon många år av erfarenhet från att ha arbetat med skådespelare inom regi, privatcoachning och som lektor på scenskolor. I London hade hon vant sig vid att skådespelare ofta har ett litet team av en skådespelarcoach och en röstcoach bakom sig. Teamet finns som stöd när skådespelaren själv känner behov av det och ofta inför auditions och ibland även på filminspelningar. När skådespelare i Sverige började kontakta henne insåg hon att det fanns ett behov av detta även här. Kort därefter var Scenstudio Sthlm igång och ett samarbete med Fanny och Johanna på RöstSmart inlett.

Idag arbetar vi i nära samarbete i fina lokaler på Gotlandsgatan på Södermalm i Stockholm. Tillsammans finns vi här för dig och coachar dig i vad du behöver just nu.

Malin arbetar som skådespelarcoach, pedagog i scenisk gestaltning och regissör. Hon har en master i Actor Training & Coaching med vidareutbildning i regi från Royal Central School of Speech and Drama. Malin har även studerat naturalistisk scenframställning vid RADA och teatervetenskap vid Stockholms universitet. I London har hon förutom sitt arbete som regissör undervisat på scenskolor som Arts Ed och St. Mary’s University. Hon har även suttit med i panelen vid inträdesprov på Royal Central School of Speech and Drama och på St. Mary’s University.

Genom åren har Malin arbetat med skådespelare som lett till bokningar till bla BBC-, TV4- och SVT produktioner. Aspirerande skådespelare som arbetat med Malin har kommit in scenutbildningar i både Sverige och i England.