om Scenstudio Sthlm

Idén till Scenstudio Sthlm föddes en solig junidag 2016 då jag, Malin B. Erikson, flyttade tillbaka till Stockholm från London efter att ha varit bosatt utomlands i över 20 år. Med i bagaget hem till Sverige hade jag flera år av erfarenhet från att ha arbetat med skådespelare inom regi, privatcoachning och som lektor på scenskolor. I London hade jag vant mig vid att skådespelare ofta hade ett litet team av en skådespelarcoach och en röstcoach bakom sig. Teamet finns som stöd när skådespelaren själv känner behov av det och ofta inför auditions och ibland även på filminspelningar. När skådespelare i Sverige började kontakta mig insåg jag att det fanns ett behov av detta även här. Kort därefter var Scenstudio Sthlm igång och ett samarbete med de två fantastiska logopederna Fanny och Johanna på RöstSmart inlett. Idag arbetar vi i nära samarbete.

Förutom en master i Actor Training & Coaching med vidareutbildning i regi från Royal Central School of Speech and Drama och en fil. kand. i Pedagogik har jag även studerat naturalistisk scenframställning och dramaturgi vid RADA, teatervetenskap vid Stockholms universitet och deltagit vid en mängd workshops med framstående teaterutövare . I London har jag förutom mitt arbete som regissör undervisat på scenskolor som Arts Ed , St. Mary’s University och Central School of Speech and Drama. Jag har även suttit med i panelen vid inträdesprov på Royal Central School of Speech and Drama och på St. Mary’s University. Klicka här för att komma till min portfolio.

Genom åren har jag hjälpt skådespelare som lett till både teaterproduktioner och bokningar till långfilms, kortfilms och TV-produktioner. Aspirerande skådespelare har kommit in på scenskolor i Sverige, England och USA.

Varje session är unik med dig och dina behov i fokus inom något av följande områden:

  • fördjupning för etablerade skådespelare
  • selftape
  • casting / provfilmning
  • antagningsprov / scenprov
  • baskunskap för aspirerande skådespelare
    .

Förutom individuella sessioner har jag även möjlighet att närvara som coach vid film- och TV-inspelning.

1:1 coaching och workshops sker på Roslagsgatan 19 i Stockholm.

Bilder från Roslagsgatan 19