om Scenstudio Sthlm

 

Idén till Scenstudio Sthlm föddes en solig junidag 2016 då jag, Malin B. Erikson, flyttade tillbaka till Stockholm från London efter att ha varit bosatt utomlands i över 20 år. Med i bagaget hem till Sverige hade jag flera år av erfarenhet från att ha arbetat med skådespelare inom regi, privatcoachning och som lektor på scenskolor. I London hade jag vant mig vid att skådespelare ofta hade ett litet team av en skådespelarcoach och en röstcoach bakom sig. Teamet finns som stöd när skådespelaren själv känner behov av det och ofta inför auditions och ibland även på filminspelningar. När skådespelare i Sverige började kontakta mig insåg jag att det fanns ett behov av detta även här. Kort därefter var Scenstudio Sthlm igång och ett samarbete med de två fantastiska logopederna Fanny och Johanna på RöstSmart inlett. Idag arbetar vi i nära samarbete.

Förutom. en master i Actor Training & Coaching med vidareutbildning i regi från Royal Central School of Speech and Drama har jag även studerat naturalistisk scenframställning och dramaturgi vid RADA, teatervetenskap vid Stockholms universitet och deltagit vid en mängd workshops med framstående teaterutövare . I London har jag förutom mitt arbete som regissör undervisat på scenskolor som Arts Ed , St. Mary’s University och Central School of Speech and Drama. Jag har även suttit med i panelen vid inträdesprov på Royal Central School of Speech and Drama och på St. Mary’s University. Klicka här för att komma till min portfolio.

Genom åren har jag hjälp skådespelare inför provfilmningar som lett till bokningar till både långfilms, kortfilms och TV-produktioner. Aspirerande skådespelare som jag hjälp inför deras antagningsprov/scenprov har kommit in scenskolor i både Sverige, England och USA.

Malin B. Erikson headshot

.

 

 

 

Stuio me dgul stol
Den mesta coachningen sker i min egna lokal som ligger på Vanadisvägen 30 i Vasastan. Förutom att lokalen lämpar sig väl till att arbeta med en scen i rörelse, sittandes, ståendes eller kanske liggandes är den även anpassad för selftapes med både special LED ljus och valfri bakgrund (grått, vitt eller svart). Hit kommer du lätt med tåg, buss eller tunnelbana.

För dig som vill arbeta i större lokal och har tillgång till sådan har jag möjlighet att ta mig till dig inom stor Stor Stockholm. Se priser för innanför och utanför tullarna.

 

Varje session är unik med dig och dina behov i fokus inom något av följande områden:

  • fördjupning för etablerade skådespelare
  • selftape
  • casting / provfilmning
  • antagningsprov / scenprov
  • baskunskap för aspirerande skådespelare
    .

Förutom individuella sessioner har jag även möjlighet att närvara som coach vid film- och TVinspelning.

.

På en av väggarna hänger ett gäng fantastiska böcker. Många vars författare jag själv gått som elev hos och som fortfarande inspirerar.
Du som går hos mig, regelbundet eller bara någon gång ibland, är välkommen att låna hem en bok.